HBO-bachelor Communication and multimedia design

De bacheloropleiding Communication and Multimedia Design behandelt alle zaken die een rol spelen bij het tot stand brengen van een communicatie-uiting. Van het in kaart brengen van de communicatiedoelstelling en de uitwerking van een concept tot de volledige realisatie van de uiting en de presentatie aan de opdrachtgever.

Meer Informatie  Gratis StudieGids   Aanbieders vergelijken

  • HBO-Bachelorgetuigschrift
  • 48 Maanden
  • HBO
  • LOI - NTI

HBO Thuisstudie opleiding: HBO-bachelor Communication and multimedia design

De bacheloropleiding HBO Communication and Multimedia Design is bestemd voor iedereen die graag creatief aan de slag wil. Je leert doel- en mensgerichte multimediaproducten bedenken, onderzoeken en verbeelden, maar ook betekenisvolle (interactieve) communicatieproducten en -diensten ontwikkelen. De meeste CMD'ers gaan aan het werk bij mediaproductiebedrijven, (marketing)communicatie- of reclamebedrijven, full service internetbedrijven, ontwerpbureaus, overheidsinstanties of in game development.

De HBO-bachelor Communication and multimedia design leidt op voor een uitdagende, creatieve functie in communicatie en media design. Centraal in de opleiding staat het ontwerpen van doel- en mensgerichte mediaproducten die passen binnen de communicatiestrategie van een organisatie. Je leert communicatievraagstukken vertalen naar een creatief concept voor een media-uiting. Je ontwerpt en bouwt nieuwe media, zoals websites, apps en games. Binnen dit proces verbind je verschillende disciplines met elkaar en geef je advies en sturing. De opleiding HBO Communication and multimedia design is zeer actueel en sluit naadloos aan op recente ontwikkelingen als big data, augmented reality. De arbeidsmarktperspectieven voor de HBO-bachelor Communication and multimedia design zijn goed. Na deze multimedia-opleiding kun je bijna overal terecht. Denk bijvoorbeeld aan mediabedrijven, reclamebureaus, overheidsinstanties, bedrijven in game development of onderwijsinstellingen.

Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top