MBO Onderwijsassistent

Dit korte MBO-programma omvat de volledige MBO-opleiding Onderwijsassistent, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzedelen en de algemene modules Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & burgerschap. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a, de functie en taken van een onderwijsassistent, onderwijsprocessen, het bieden van ondersteuning bij diverse vakken, pedagogiek, computervaardigheden, kwaliteitszorg en het werken in een team op school.

Meer Informatie  Gratis StudieGids   Aanbieders vergelijken

  • MBO Diploma
  • MBO
  • LOI - NTI

MBO Thuisstudie opleiding: onderwijsassistent

De opleiding Kort MBO Onderwijsassistent is de ideale keuze voor iedereen die op MBO-niveau vakkennis wil opdoen van het beroep onderwijsassistent. Het korte MBO-programma is ook een aanrader voor wie de volledige MBO-opleiding wil volgen, maar (nog) niet aan de vooropleidingseisen voldoet of nog geen stage kan of wil lopen. Het korte MBO-programma Onderwijsassistent omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzedelen en de algemene modules Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan & burgerschap.

Wil je onderwijsassistent worden en heb je al de opleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang gevolgd? Kies dan voor deze verkorte opleiding MBO Onderwijsassistent. Dankzij een groot aantal vrijstellingen en een kortere stage kun je de opleiding sneller doorlopen en behaal je al in 14 maanden het officiële en volledige MBO 4-diploma Onderwijsassistent. Het werk van een onderwijsassistent is uitdagend en afwisselend. Je ondersteunt een leraar of onderwijsteam. Je kunt de vaste onderwijsassistent zijn van een klas, maar ook met individuele leerlingen werken. Je helpt leerlingen bij hun taken, geeft antwoord op vragen en hebt ook een opvoedkundige rol. Ook baliewerkzaamheden, licht administratief werk en het organiseren van buitenschoolse activiteiten kunnen bij je taken horen.
Als onderwijsassistent ondersteun je een leraar of onderwijsteam. Je kunt de vaste assistent zijn van één klas, maar ook met individuele leerlingen werken. Spreekt het beroep van onderwijsassistent je aan? Dan biedt dit korte MBO-programma uitgebreide vakkennis en vaardigheden. De opleiding Kort MBO Onderwijsassistent is de ideale keuze voor wie op MBO-niveau brede kennis op wil doen over het vak, maar (nog) geen stage kan of wil lopen. Dit korte MBO-programma omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzedelen en de algemene modules Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap. Wil je hierna verder studeren? Kies dan voor de opleiding MBO Onderwijsassistent. Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules uit de volledige MBO-opleiding, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.
Een onderwijsassistent ondersteunt een leraar of onderwijsteam. Een verantwoordelijke en uitdagende functie! Je kunt de vaste onderwijsassistent zijn van één klas, maar ook met individuele leerlingen werken. Je hebt een opvoedkundige rol, helpt leerlingen bij hun taken, handelt zelfstandig vragen af, observeert leerlingen bij het zelfstandig werken en schrijft rapportages. Ook het uitvoeren van baliewerkzaamheden, licht administratief werk en het organiseren van buitenschoolse activiteiten behoren tot de taken. Een onderwijsassistent in het basisonderwijs of speciaal onderwijs voert ook vaak verzorgende taken uit bij de voor- en naschoolse opvang.

De opleiding MBO Onderwijsassistent is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

De Thuisstudie MBO Onderwijsassistent vergelijken:

Laagste Prijs

MBO Onderwijsassistent verkort
MBO Onderwijsassistent verkort
Duur: 14 maanden
Soort: MBO
Prijs eenmalig:
€ 1064,00
Of 14 x € 76,00
Kort MBO Onderwijsassistent
Kort MBO Onderwijsassistent
Duur: 2 maanden
Soort: MBO
Prijs eenmalig:
€ 1217,25
Of maandelijks € 101,44
Kort MBO Onderwijsassistent
Kort MBO Onderwijsassistent
Duur: 16 maanden
Soort: MBO
Prijs eenmalig:
€ 1264,00
Of 16 x € 79,00
MBO Onderwijsassistent
MBO Onderwijsassistent
Duur: 30 maanden
Soort: MBO
Prijs eenmalig:
€ 1501,88
Of maandelijks € 50,06
MBO Onderwijsassistent
MBO Onderwijsassistent
Duur: 24 maanden
Soort: MBO
Prijs eenmalig:
€ 1824,00
Of 24 x € 76,00

Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top